неделя, 7 септември 2008 г.

ДАНС срещу жълтата преса?!

След спирането на сайта "Опасните новини" благодарение на ДАНС се зачудих, наистина ли бяха толкова опасни тези "опасни новини" и кой аджеба се е уплашил от тях. Тука можете да прочетете и самите новини. Ако в това се състои борбата с престъпноста то направо ми се плаче, още повече като си помисля, че националната сигурност е била заплашена от един сайт. Интересно дали ще ни похвалят от Европа за тази "успешна" акция. По-скоро цялата работа ми прилича на използване на държавни институции за разчистване на лични сметки. Колко от читателите на този сайт щяха да повярват на написаното, ако сайта беше оставен да съществува, определено по-малко отколкото сега. Със своето изявление, че "ДАНС работи по случая от понеделник, 1 септември; преди това от втората половина на август с проблема се е занимавало МВР. Намесата на ДАНС се е наложила заради наличието на елементи на класифицирана информация в част от текстовете, публикувани в сайта. Тепърва ще се установява кои са източниците им", съобщи известната като любима пощенска кутия на спецслужбите Агенция "Фокус" и завърши с неприкрита заплаха на неназован високопоставен ДАНС-аджия:
"ДАНС е готова да участва в обсъждане за премахването на анонимността на интернет-сайтовете на територията на България. Агенцията не е за установяването на цензура, а за това всеки да носи отговорност за посланията си в публичното пространство."

Определено след тези изявления, хората все по-вече ще се замислят- абе дали няма някаква истина в тези новини. Определено със своята постъпка ДАНС направиха мечешка услуга на себе си и на засегнатите в публикациите личности. Дали пък това не е стъпка наистина към забрана за анонимноста в интернет, или някаква дълбока многоходова конспирация за разклащане на правителството от страна на опозицията. Ако всичко е толкова просто колкото изглежда на пръв поглед то явно управляващите са в нокаут и действат без да мислят за последствията.
Ето още няколко линка даващи някакви сведения относно цялата афера:

Дават “Опасните” на прокурор

“Опасните новини” се разкриха! Оръжейният търговец Младен Мутафчийски призна за лъжите

Очаквам в най-скоро време ДАНС да се заеме сериозно и с жълтата преса представляваща не помалка заплаха за националната сигурност отколкото сваления вече сайт.

Всъщност новините могат да се намерят и кеширани в търсачката на гугъл като търсите това http://opasnite.net63.net site:opasnite.net63.net Не знам как ще се справят с тази заплаха за националната сигурност ДАНС явно не могат да си свършат добре работата, щом едни новини немогат да спрат, как ще спя спокойно сега?

Няма коментари:

Гербът на моето семейство

Гербът на моето семейство