събота, 31 май 2008 г.

Столична компания градски тормоз (СКГТ )

Ето, че билетчето за така наречения градски транспорт ще става левче ( в София). Било се повишило качеството на услугата, пък и цената на горивото скочила а и заплатите на водачите. Само дето не съм съгласен че качеството на услугата се е повишило. Както всички виждаме задръстванията в София се увеличават, което ще рече, че и времето което прекарваме в автобусите по време на пътуването ни за и от работа също се увеличава. Тъпканиците също се увеличават особенно в пиковите часове, а сега със настъпването на жегите комфорта в амвтобусите съсвсем се изгубва и отива някъде в сферата на научната фантастика. В нито един от автобусите няма работещ климатик, въпреки че някой от тях са с такива прозорци които още като фабрично производство не се отварят, или се отварят само някои по малки. В голяма част от автобусите да не кажа във всичките, особенно по линиите 85 , 86 прозорците нарочно са залостени по всевъзможни начини, предполагам от шофьорите. Защо, не мога да си обясня. ето на какъв фрапиращ случай попаднах наскоро.


Както виждате отварящия механизъм е блокиран с винт така че да е невъзможно отварянето на прозореца. Това е направено с почти всички прозорци, оставени са два или три за които сигурно не са стигнали винтчетата. Добре че фотоапарата беше с мен, та си го заснех. Освен това в повечето автобуси липсват чукчетата за счупване на стъклото в случай на опасност. На някой са блокиране срещу отваряне и люковете на тавана, нищо че пише Ventilation. Еми не ми се дава левче за билетче, така че желая успех на всички гратисчии - "Гратисчии по всички линии обединявайте се".


Не че съм анархист, но ми харесват.
Къде сме ние?! Ето и как изглежда обществения транспорт по света, Отвън:
И отвътре:
А ето и няколко спирки:


Вие кажете, да си дупчим ли билет?!

3 коментара:

dzver каза...

шофьорите залостват прозорците, защото си нямат кабинки в автобусите и им духа. Зимно време по същата причина отказват да отварят първата врата.

между другото, за да заприлича блога ти на блог, добре би било да скъсиш темата отгоре, така че постът да се вижда, без да скролвам 2 екрана :-)

ИСВЕВ каза...

Благодаря за градивната критика, ще го имам в предвид.;-)

Анонимен каза...

Запечатани са заради течове.

Гербът на моето семейство

Гербът на моето семейство