понеделник, 7 април 2008 г.

Оставката на министъра 2

РАЗВРЪЗКАТА

Бяха го изненадали, явно самият той беше предаден, и то от тези които го накараха да действа срещу собствената си партия. Все още имаше шанс да се задържи на поста, трябваше в срока който му беше определен, да отвърне на удара, трябваше нов скандал но в друго министерство, имаше 48 часа. Не бяха много, но не бяха и малко. Времето течеше. Имаше една стара руска поговорка - "Утрото е по-мъдро от вечерта". Нощта мина неусетно. На сутринта се почувства прероден, днес в парламента обсъждаха доклада на комисията Куйович, и естественно щяха да му искат пак оставката, запъти се натам, вече имаше план. Първо щеше да отстоява докрай и нямаше да се съобрази с правилата, нямаше да подава оставка. Завъртя няколко телефона, увери се ,че все още има солиден гръб, това му даде спокойствието, което му беше необходимо. В парламента всичики останаха изненадани от твърдото му държание - е нека се поизпотят. Планът се сглобяваше в главата му, щеше да атакува енергийното министерство, успеха на този министър го дразнеше, а и беше почти напълно сигурен, че той има голяма заслуга в тези скандали които го клатеха, на всичкото отгоре беше и уважаван от опозицията. трябваше да се срещне с някой хора, за да получи разрешение и да обсъдят действията. . .
Всичко щеше да започне с едно убийство, само че убийство на човек от енергийната сфера и то от атомната, знаеше и кой ще е, в началото пак щяха да се нахвърлят върху него, но този път убиеца щеше да бъде заловен и щеше да каже неща които да раздрусат енергийното министерство из основи. Планът беше рискован и брилянтен едновременно, провалът беше изключен. . .
Денят беше приятен, днес щеше да блесне, към 13 часа трябваше да заловят убиеца, оставаше още полвин час, когато телефона му звънна. Нима са подранили!
- Ало - обади се министъра - защо звъните има още време?
- Убиха Драскача.
Целият свят се срина пред краката му. Драскача трябваше да свидетелсва по убийството и да поеме вината на извършител, всичко беше нагласено идеално. Той щеше да разкрие ужасяващи факти за енергетиката и престъпноста, а сега нищо. Как са разбрали?Осъзна, че те бяха всесилни, разбра че токущо си беше подписал смъртната присъда, правилата трябваше да бъдат спазени, а той се опита да ги надиграе. Оставаше му едно последно решение и той го взе. Щеше да умре като министър.


Няма коментари:

Гербът на моето семейство

Гербът на моето семейство